SPORTPÁLYA FŰTÉSE

Sportpálya fűtése

Sportpálya fűtése DEVI elektromos fűtőrendszerek segítségével.

sportpálya fűtése DEVIMiért van szükség a stadionok és sportpályák elektromos fűtésére?
A legtöbb modern stadion egy multifunkcionális épület különböző rendezvényekhez és sporteseményekhez, az időjárási körülményektől és a látogatók számától függetlenül. Az események lebonyolításához való ideális körülmények fenntartása a zord időjárási körülmények között az egyik legnehezebb feladat.

A pálya felszínére lerakott, vagy a földbe süllyesztett és villamos hálózatra csatlakozott DEVI elektromos fűtőrendszerek akkor használhatók, amikor a pályán nincsenek játékosok. Ezek a rendszerek a lefagyás elleni védelmen kívül mást is nyújtanak. Télen egy ilyen energia-hatékony megoldás megvédi a sportpályát a káros fagyoktól és a hótól.

A fűtőkábelek szerelése történhet új fű telepítése előtt vagy akár a meglevő pályán, annak rongálása nélkül is.
A fűtőkábeleket 25-30 cm mélyen fektetjük a talajban. Ezzel megvédjük őket a későbbiekben az esetleges mechanikus sérülésektől. A fű gyökerei mélységében biztosítható a kb. 6-8 C fok.

Stadionok fűtése serkenti a természetes gyep növekedését és regenerálását, ami jobb állapotú pázsitot eredményez, és meghosszabbítja a játékszezont az évszaktól és a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.
Az elektromos fűtés használata mellett az egyszerűsége és problémamentes kialakítása szól. Más rendszerekkel ellentétben nincs szükség egyéb kiegészítő berendezésekre, amelyek ráadásul a mostoha időjárási körülmények következtében akár könnyebben meg is hibásodhatnak.

Az elektromos fűtési megoldások vezető gyártójaként a DEVI már bizonyította szakértelmét sportpályákra, futballpályákra, vagy golfpályákra használható megoldásaival. Az elektromos fűtőrendszereink természetes fűvel és műfűvel borított pályákon is használhatók.

devi webáruházAz elektromos fűtőrendszerek alkalmazásának legfőbb célja a sportpályák jégmentesítése, a pályák felületének minimum +1 °C-on tartása, csupán akár egy meccs erejéig is!

És ami fontos, hogy az energia már tulajdonképpen rendelkezésre áll a stadionban, hiszen a terület fűtéséhez szükséges energia kiszolgálható  a pálya világításához használt energiával, amíg a világítás nem működik.
Ez bőven elegendő a teljes terület fűtéséhez. A fűtőkábeleket 4-6 héttel a tavaszi kezdet előtt be kell kapcsolni ahhoz, hogy a fű kellő mértékben meg tudjon erősödni.