KÜLTÉRI FŰTŐKÁBELEK

Kültéri fűtőkábelek - DEVI

Devi kültéri fűtőkábelek használata rámpafűtés, járdafűtés, lépcsőfűtés, teraszfűtés esetében.

Milyen esetekben érdemes gondolkozni a rámpafűtés, járdafűtés, lépcsőfűtés elektromos megoldásán, a Devi  kültéri fűtőkábelek használatán?

Lejtős, de akár vízszintes garázsbehajtóknál legalább a keréknyomok 60 cm széles sávjában: A térkő télen rendkívül veszélyes lehet, elég egy hidegebb éjszaka és máris korcsolyapályává változik az udvarunk. Erre kiváló megoldás a térkő fűtése, amely garantálja, hogy a felület sosem lesz csúszós és veszélyes. A fűtendő rész igény szerint (ezt leginkább a rendelkezésre álló amperkapacitás határozza meg)  lehet akár a teljes felület, csökkentett szélességű, de lehet akár nyomsávfűtést is alkalmazni. Többfajta vezérlési lehetőség közül választhat.

devi kültéri fűtőkábelek

A  nem védett lépcsők és járdák csúszásmentesítésénél magabiztosan léphet ki a házból, mert a lépcsőfűtés garantálja, hogy nem lesz síkos, csúszós egy lépcsőfok sem, nem kell balesetektől tartania. Az átlagos lépcsőkre  (a belépő felületre) általában 4-5 szál kábelt kell lefektetni.  

A DEVI  jég és fagymentesítő fűtőkábel rendszerei biztosítják a járdákon, valamint a kocsibeállókon való biztonságos közlekedést az egész tél folyamán, valamint megvédik az épületeket a fagy és hó által okozott károkkal. A rendszer használható magánházaknál és közösségi létesítményeknél egyaránt, autóbehajtók, lépcsők, járdák, parkolók, rámpák, vízösszefolyók hó olvasztására, jégtelenítésére.

A különleges Deviflex™ DTIK fűtőkábellel még aszfalt burkolat alatt is megvalósítható a fűtés. A fűtésrendszer elektromos en

kültéri lépcsőfűtés

ergia igénye bizonyos esetekben jelentős is lehet. Ha a rendelkezésre álló elektromos betáplálás nem elegendő, az alábbiakat lehet tenni: 1) Csökkenteni kell a fűtendő felületet: pl. a teljes felület helyett csak nyomsávot fűtik meg (pl. 2×0,5m). 2) A Devireg™ 850 képes két zóna vezérlésére, így a fűtendő felületet 2 részre lehet osztani, az egyidejűség kizárásával. 3) Kevesebb W/m2 teljesítmény is beépíthető, de ebben az esetben a fűtésrendszer hatékonysága leromlik.

Burkolatfajtától függ, de kb. 250-350 W/m2 egy kültéri fűtés teljesítmény igénye. Kritikus helyeken (pl. lépcsők, vízösszefolyók) nem ajánlott a beépítendő W/m2 érték csökkentése. Az elektromos hálózat áramszolgáltatónál megrendelt bővítése is megoldás lehet a problémára.

Használhatóak betonban, térkő alatti sóderágyban, járólap vagy aszfalt burkolat alatt is.

Rögzítés

Ilyen munkánál általános valamilyen betonacél háló használata. Ha a betonozás már kész és a térkőrakásnál jut eszünkbe a rámpafűtés, akkor a térkő alatti kiegyenlítő sóderágyba tegyünk 10×10 cm kiosztású hálót és pl. a DeviSnow 30w/m változatát egységenként letekerve pont 300W/m2 teljesítményt kapunk. További lehetőség a Devifast rögzítőszalag használata, pl. lépcső alatt is ez ajánlott. Fajták: DEVISNOW DTCE-30, DSIG-20, DTIK-30 aszfalthoz, DTIP-18  

DEVI kültéri fűtőkábelek működtetése nedvesség és hőmérséklet alapján

Állítható utánfűtés -Kiszámítható költségek -Felhasználóbarát vezérlőegység

járdafűtés

A DEVI elektromos fűtőkábelei teljesen automatikusan működnek. A Devi-től a DEVIREG 850 vagy Devireg 330 ajánlott a megfelelő talajérzékelőkkel.  A DEVI kültéri termosztátja képes a hőmérséklet és a nedvességtartalom adataiból meghatározni, hogy mikor van szükség fagymentesítésre, és szükség szerint automati

kusan be-, illetve kikapcsolja a rendszert. Ennek köszönhetően a kívánt területet folyamatosan hó és jégmentesen tudjuk tartani, így nincs szükség sózásra, hólapátolásra és a fagy sem okoz károkat a járdák, burkolatok szerkezetében.

Szabályozórendszer, gazdaságos üzemeltetés

A Devi vezérlések termosztátjai a hozzájuk kapcsolódó hőmérséklet és páratartalom szenzorok segítségével a lehető legalacsonyabb energiafogyasztás mellett képesek az optimális, fagymentes állapot fenntartására. A DEVI kültéri fűtőkábelek használhatóak beton, aszfalt és járólap burkolat alá lefektetve, vagyis a legtöbb általánosan használat burkolat esetén.

Telepíthetőek parkolóhelyek, kocsibeállók, lépcsők, járdák, teraszok, rakodóhelyek és hidak burkolata alá egyaránt.

 

Csatornafűtés – DEVI  fűtés ereszcsatornában, vápacsatornában, lefolyóban, tetőszerkezetekben

DEVI csatornafűtésA DEVI jég és hóolvasztó rendszere megvédi tetőszerkezetét, ereszcsatornáját és lefolyócsöveit a  téli időjárás velejáróival szemben. (jégcsapok, fagyásciklusok okozta repedések, hóterhelés, stb.)

Kábeltípustól függően átlagos ereszcsatornába 1-2 szál kábelt kell lefektetni. Lehetséges két kábellel egy pontból indulni, vagy 1 kábelt oda-vissza fektetni. A lefolyót ajánlott teljes hosszúságban megfűteni.

A DEVIsafe 20T kábelt U alakban lehet belógatni a lefolyóba, szükség szerint lánc, vagy egyéb tartó beszerelése ajánlott.

Ereszcsatornákba készre-szerelt, hidegvéggel ellátott fűtőkábeleket ajánljuk. A DEVIsafe 20T és a DEVIsnow DTCE-30 kéteres fűtőkábelek masszív, javított UV-állóságú, fekete színű külső köpennyel rendelkeznek

Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a DEVIsnow DTCE-30 is használható, de a lefolyóba csak egy szál helyezhető. A rögzítő elemekből csatornaméterenként 3-4 db rakandó. Az eresz csatornákban általában 30-40 W/m teljesítmény biztosítás szükséges.

Vápacsatorna Kábeltípustól és a teljesítményigénytől függően 7,5-15 centiméterenként kell a fűtőszálakat a vápa hosszában lefektetni. Műanyag kábeltartó sínnel, fém (réz, vagy horganyzott acél) rögzítőszalaggal, ráccsal, vagy egyéb egyedi megoldással lehet a kábeleket rögzíteni.

Vezérlési lehetőség

A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás. A csak hőmérséklet alapján vezérelt fűtés száraz hidegben is üzemel, ezért manuális beavatkozás szükséges. DEVIreg™ 850 szabályozóval a rendszer teljesen automatikusan, nedvesség és hőmérséklet együttes mérésével, csak fagyveszély kialakulásakor kapcsol.

DEVI kültéri fűtőkábelek fajtái:

DEVISAFE 20T 230Vdevi webáruház

DEVISAFE 20T – 400V

DEVISNOW 30T – 230V (DTCE-30)

DEVISNOW 30T – 400V (DTCE-30)

DEVIASPHALT 30T – 400V (DTIK-30)

DEVI GARANCIA