DEVI FŰTŐSZŐNYEGEK

DEVI fűtőszőnyegek, DEVI padlófűtés 20 év garanciával - elektromos padlófűtés fűtőszőnyeggel

Devi fűtőszőnyegek, DEVIMAT, DEVIHEAT, DEVICOMFORT fűtőszőnyeg alkalmazása az elektromos padlófűtések megoldásainál.

Miért is jó az elektromos padlófűtés?  Beruházási és kiépítési költségük jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad. Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Alkalmazásával kihasználhatja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Az ilyen vezérlés már önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet. A tervezésben itt is segítünk:  ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Devi fűtőszőnyegek, elektromos padlófűtés

A Devi fűtőszőnyegek előnyei

A kényelem és az egyenletes hőeloszlás mellett a rendszer gyorsan és rugalmasan telepíthető, és   kedvező üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Nem vesz el helyet a szobából, emellett a tartós, karbantartást nem igénylő megbízható üzemeltetés is garantált. Az egyéb, esetleg már meglévő rendszertől függetlenül üzemeltethető. A DEVI padlófűtés beépítése, kivitelezése rendkívül gyors és minden padlófűtést „elviselő” burkolat használható befejezésként.

100%-os árnyékolással készülnek a fűtőkábelek és fűtőszőnyegek, így semmilyen elektroszmog kibocsátás nincs!

Különleges garanciaidő!

Devi 20 év garanciaA DEVI garancia  : elektromos fűtőkábelek és DEVI fűtőszőnyegek 20 év garanciája. Ez a garancia nem csak magára a termékre, hanem az összes járulékos költségre is vonatkozik, amely a fűtőkábel  vagy fűtőszőnyeg cseréjével járna.

A termosztátokat pedig 2 év garanciával vásárolhatja meg bemutatótermünkben!


A DEVIMAT fűtőszőnyegek fajtái

A DEVI elektromos padlófűtés rendszer összetevői a fűtőszőnyegeken kívül  a termosztátok és hőérzékelők, valamint a beépítéshez szükséges kiegészítők. A Devi elektromos padlófűtés kellemes meleget biztosít minden helyiségben, legyen szó lakásról, irodáról, műhelyről, vagy akár tornateremről.

Két fajta elektromos fűtőszőnyeget forgalmazunk.

A DEVIcomfort DTIR-100 fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítménnyel rendelke

zik. Legfontosabb tulajdonsága, hogy kéteres kivitel, azaz lerakásnál nem kell visszatérni a végével a termosztáthoz, így egyszerűbb a kivitelezés.

A fűtőkábel vastagsága 4 mm és 1-10m2 területig rendelhető négyzetméterenkénti ugrásban. A fűtőszőnyeg szélessége a szokásos 50 cm, öntapadós hálón. A fűtőkábelek közti távolság 80 mm.

DEVIMAT DEVICOMFORT fűtőszőnyeg, 100W/m2, kéteres kivitel

A DEVIHEAT DSVF-150 Devi fűtőszőnyeg 150W/m2 teljesítményű. Ez sajnos egyeres kivitel, azaz a lerakás végeztével a zárókábelt vissza kell vezetni a termosztátig és azt is be kell kötni.

Cserében az árnyékolt és földelt fűtőkábel vastagsága így csak 2,3 mm. Természetesen elektroszmogmentes, 0,5 m széles hálón szerelve.

Kábelek közti távolság 80mm.

Itt a méretrendben vannak 0,5 m2 ugrások is, 0,5 m2-től 10,0 m2-ig.

Használatuk ott javasolt, ahol a helyiség területéhez képest kis százalékban tudunk csak fűtést teríteni (pl. hálószoba) vagy az átlagosnál rosszabb hőszigetelésű helyiségeknél, hogy meglegyen a szükséges fűtésteljesítmény!

DEVIMAT DEVIHEAT fűtőszőnyeg, 150W/m2, egyeres kivitel

DEVI – a dán elektromos padlófűtés – fűtőszőnyeg, fűtőkábel – beltéri padlófűtés, kültéri fagymentesítés

Kivitelezőknek kedvezményrendszer!

Hol használhatjuk a DEVIHEAT ÉS DEVICOMFORT fűtőszőnyegeket?

A Devi fűtőszőnyeg padlófűtés rendszerei használhatóak bármilyen padlófelület esetén, amelyek alkalmasak padlófűtésre. A fűtőszőnyeges padlófűtés használható kiegészítő fűtésként és önálló fűtésként is.

Fűtőkábelt ott alkalmazhatunk, ahol nagyon bonyolult az alaprajz – a fűtőszőnyeg nehezen fektethető -, illetve más felületi teljesítményt szeretnénk elérni, mint amit a fűtőszőnyeg választék ad.

A DEVIHEAT és DEVICOMFORT fűtőszőnyegek remekül használhatóak utólagos padlófűtés kialakításánál, de természetesen új építés esetén is közvetlenül a hidegburkolat alá helyezve.

fürdőszobai elektromos padlófűtésekA Devi elektromos padlófűtés rendszerei bármely fürdőszobába is telepíthetőek, ahol csak igény van a komfort szint növelésére. Ha DEVI padlófűtés rendszert telepít fürdőszobájának burkolata alá, rideg csempék helyett a kellemesen meleg padló érzésével fog együtt élni. A DEVImat fűtőszőnyeg mindössze 3 mm-es vastagságával, öntapadó felületével gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé és ezért utólagos beépítéshez, felújításokhoz is használható! Az elektromos fűtőszőnyeg egyenletesen adja le a hőt a szoba minden részén (hideg és meleg zónák nélkül), így nagyon magas komfortérzetet biztosít.

A DEVI fűtőszőnyeg műanyag hálóra szerelt elektromos fűtőszálainak telepítése rendkívül egyszerű, csak az elektromos bekötést kell szakemberre bízni. Az egyenlő hőeloszlásnak köszönhetően a rendszer az egész helyiségben egyenletes hőérzetet biztosít.

Emellett a termosztátok gyors reakcióideje (kis hiszterézise) is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatos a kívánt hőmérsékleten tarthassa a szoba levegőjét.

Például a DEVIreg OPti elektronikus termosztáttal a padló hőmérséklete optimális értékre állítható, az intelligens időzítővel pedig életritmusához igazíthatja a levegő hőmérsékletét is.

Használhatjuk bármely hidegburkolatú helyiségben, konyhában, előszobában, nappaliban, télikertben. A Devi fűtések az új építésű ingatlanok kedvenc fűtése is.

DEVI fűtőszőnyegek telepítése egyszerűen

1. Először mérje fel a fűtendő helyiség padlófelületét! Készítsen fektetési rajzot és vegye figyelembe, hogy a mosdók, kádak, zuhanytálcák alapterületét le kell vonni a szoba alapterületéből, illetve olyan bútorok alá sem szabad számolni, amelyeknek nincs lába (konyhabútor pl.), mert ezeken a helyeken túlmelegedhet a rendszer, nem tudja hova leadni a hőenergiát.

Mindig megfelelő méretű fűtőszőnyeget válasszon, mivel a fűtőszőnyegek végéből nem lehet levágni, ezért a választott termék mérete legyen mindig egy kicsit kisebb a rendelkezésre álló felületnél. Ha esetleg lerakásnál mégis kimarad egy rész, fejtse vissza a hálóról a fűtőkábelt és helyezze el pl. hosszában a fal mellett.

2. Ezt követően vágjon egy kb. 1 cm átmérőjű vájatot a padlóba, valamint a falba, a vájatba pedig helyezzen be egy műanyag csövet, amibe termosztát szenzorának a vezetéke lesz bevezetve. Minél nagyobb a cső átmérője, annál könnyebb lesz belevezetni a szenzort. A cső végét le kell zárni, hogy a beton, vagy a csemperagasztó ne tudjon belemenni.

3. A DEVI fűtőszőnyegek (DeviComfort vagy DeviHeat)  lefektetése előtt győződjön meg róla, hogy a meglevő padló portalanítva van és száraz,  és megfelelően le van alapozva valamilyen műgyanta alapú alapozóval, mert az öntapadó háló csak így ragad le a felületre.

4. A lerakásnál az egyik faltól indítva terítse ki egészen a szemben levő falig, majd a falat elérve fordítsa vissza a szőnyeget, az öntapadó háló átvágásával „kígyóvonalban” (VIGYÁZAT! NE VÁGJA EL A PIROS FŰTŐKÁBELT!). Így sorban haladva fektesse le a fűtőszőnyeget a teljes padlófelületen. Ha kész a fektetés, műszerrel (ellenállásmérés) ellenőrizze, hogy nem sérült-e meg lerakás közben a fűtőkábel! Természetesen ügyeljen arra is, hogy a DEVI fűtőszőnyeg hidegvége (bekötő kábel) elérjen a termosztáthoz.

5. A kerámia burkolatot kétféle módon is lerakhatjuk. Két ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés). 

devi webáruházEgy ütemben történő ragasztásnál (közvetlenül burkolunk) a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor megfelelő elhelyezésére is (két fűtőkábel közt) !

Ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő (flexibilis) ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.