CSŐKÍSÉRŐ FŰTÉS

Csőfűtés fagymentesítés, csőkísérő fűtés  - Csövek, vízvezetékek fagyvédelme

Csőfűtés, csőkísérő fűtés állandó teljesítménnyel

Egy csőkísérő fűtés vagy röviden csőfűtés teljesítmény igénye függ a cső méretétől, a hőszigetelés vastagságától és a környezeti hőmérséklettől. A táblázat segítségével az 1 m csőre szükséges teljesítmény határozható meg.

Mivel a szükséges teljesítmény függ a hőszigetelés típusától és egyéb tényezőktől (pl. szélsebesség), a táblázat csak iránymutatásul szolgál. A ΔT a külső és a tartandó hőmérséklet különbsége.

Csövek fűtésére a DEVIflex 10T fűtőkábel ajánlott. Nagyobb méretű fém csövekhez használható még a DEVIflex 18T típus, vagy kapható csőbe rakható változat a DEVIaqua DTIV-9. A beépített fűtőkábelek vezérlésére a DEVIreg™ termosztátok a legalkalmasabbak. A termosztátok tartozéka a hőmérséklet érzékelő, amit a csőre kell rögzíteni. A készülék a cső hőmérséklete alapján kapcsolja a fűtést.
Devi csőfűtés, csőkisérő fűtés

Önszabályozó csőfűtés

Csőfűtésre önszabályozó fűtőkábel is használható. A kábel speciális tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb a környezet hőmérséklete a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt. Ha emelkedik a hőmérséklet, a kábel teljesítménye lecsökken. A közhiedelemmel ellentétben az önszabályozó kábel sosem kapcsolja ki magát, csak a teljesítménye csökken le nagyon.
Ezért főleg hosszabb kábelrendszerek beépítésénél a vezérléséhez hőmérséklet alapján kapcsoló termosztát ajánlott.
Az önszabályozó fűtőkábel tetszőleges hosszúságúra szabható, a betáp kábel csőkísérő fűtés, csőfűtés devi önszabályzó fűtőkábellelcsatlakoztatása  zsugor csöves összekötő készlettel (csatlakozó + végzáró) történik, csak egy hőlégfúvóra van szükség a vízmentes szigeteléshez. Az önszabályozó fűtőkábelek méterre kaphatók, csak a bekötéshez szükséges szettet kell rendelni hozzá.
Létezik azonban gyárilag szerelt, dugvillával ellátott DPH-10 típus.
Teljesítménye 10W/m + 10°C-on.
 

Csőkísérő fűtés belül –  csőbe helyezhető fűtőkábel –

2023-ban a termék kategória kifutott, nincs gyártásban sajnos már!

csőkísérő fűtés, csőfűtés csőbe rakható devi fűtőkábelKéteres, árnyékolt, vízcsőbe rakható fűtőkábel, 9 W/m teljesítménnyel, speciális bevezető elemmel, gyári csatlakozókábellel. DEVIAQUA 9T .
A bevezető egyszerre 3/4” és 1” menettel rendelkezik. Általában elburkolt, vagy kívülről nem hozzáférhető csővezetékek fagyvédelmére javasoljuk ezt a megoldást. A fűtőkábel külső burkolata halogénmentes, nem tartalmaz PVC-t és ólmot, a vízminőséget nem befolyásolja. A kábel nem vezethető át szelepeken, könyökökön, csak egyenes szakaszban használható.
A csőbe vezetett fűtőkábel vezérlése a DEVIreg™ 610 termosztát a legalkalmasabb. A termosztát tartozéka a hőmérséklet érzékelő, amit a csőre kell rögzíteni. A készülék csőhőmérséklet alapján kapcsolja a fűtést.

Tolókapuk, vízösszefolyók, vízköpők fűtése

Tolókapuk sínje alá, vízösszefolyókra, azaz rövidebb szakaszokra leginkább az önszabályozó fűtőkábel használható.
 

Használati meleg vizes megoldások

A családi házak és lakások természetes velejárója a meleg víz megléte ott és ahol szükség van rá, lehetőleg minél előbb. A legújabb építési szabályzatok (ASHRAE 188-2015, IEC 62395-2 és CIBSE TM13) megkövetelik, hogy a melegvíz-ellátó rendszer ne csak maximális kényelmet és hatékonyságot biztosítson, hanem védelmet is nyújtson a Legionella baktériumok megtelepedése ellen. Ez azt jelenti, hogy minden egyes épület központi vízellátó rendszerének a hatékony szűrésen és fertőtlenítésen felül a melegvíz-hálózat előírt határértékeken belüli hőmérsékletét is biztosítani kell.

A DEVI csőkísérő fűtéseivel a melegvíz-vezetékek a kívánt hőmérsékleten tarthatók. Mindezen túl a DEVI csőkísérő fűtések biztosítják minden csapon a megfelelő meleg vizet olyan esetben, ahol nincs szükség keringető csőrendszerre, és megszüntethetik a vízpazarlást, hiszen azonnal megfelelő hőmérsékletű meleg víz áll rendelkezésre. A megoldás használható háztartási melegvíz-ellátó rendszerekben, illetve távfűtéses rendszerekben is, ezzel a városi vízellátó rendszerek gazdaságosabban és költséghatékonyabban működhetnek.

A keringtető csőrendszer nélküli melegvíz-ellátó rendszer kezdeti beruházása kisebb, hiszen mintegy 50%-kal kevesebb cső, szigetelés, szelep, szivattyú stb. szükséges annak köszönhetően, hogy a visszatérő csővezetékre nincs szükség. Mindemellett helyet is meg lehet takarítani. DEVI önszabályozó fűtőkábelek csak ott és csak annyit fűtenek, ahol szükséges. Mivel kevesebb a rendszerben a hőveszteség, kevesebb csővezeték és kisebb kazán is elegendő lehet. A DEVI használati meleg víz rendszerei DEVI fűtőkábelekből, DEVIreg™ termosztátokból és alkalmazási segédeszközökből állnak.

A DEVIreg™ Therm Control DHB 330 segítségével lehetséges a DEVIhotwatt™ önszabályozó fűtőkábelek vezérlése, melyek lehetővé teszik, hogy a csővezetékek belső hőmérséklete egyenletes maradjon. A belső hőmérséklet 35 °C és 70 °C között szabályozható. A hőforrás hőmérséklete 50-60 °C fokon tartandó (IEC 62395-2:2013).

DEVI garancia bővebben: GARANCIA