ÖNSZABÁLYZÓ FŰTŐKÁBELEK

DEVI önszabályzó fűtőkábelek fajtái, alkalmazásuk

A DEVI önszabályzó fűtőkábelek speciális tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb a környezet hőmérséklete a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt. Ha emelkedik a hőmérséklet, a kábel teljesítménye lecsökken.

A két párhuzamosan futó rézvezető között lévő speciális anyag szerkezete a hőmérséklet függvényében változik, változtatva ellenállását, így változtatva a teljesítményét.

Az önszabályozó fűtőkábel nem kapcsolja ki magát, ezért a vezérléséhez hőmérséklet alapján kapcsoló termosztát mindenképpen ajánlott, különösen nagyobb hosszak esetén.

Az önszabályozó fűtőkábel tetszőleges hosszúságúra szabható, a betáp kábel csatlakoztatása összekötő készlettel (csatlakozó + végzáró) történik.

DEVI önszabályzó fűtőkábelek

Önszabályzó fűtőkábelek fajtái

Az önszabályozó fűtőkábelek méterre kaphatók.

devi önszabályzó fűtőkábelekDEVI-Pipeguard 25W/m + 10°C-on

DEVI-Pipeguard 15W/m + 10°C-on

DEVI-Pipeguard 10W/m + 10°C-on

Csőfűtésnél a megfelelő fajta alkalmazása természetesen a cső átmérőjétől és az alkalmazott csőhéjszigetelés fajtájától is függ.

Csatornafűtésnél a nagyobb teljesítményűt ajánljuk.

IP védelem általában: IP68

Létezik azonban gyárilag szerelt, dugvillával ellátott DEVIpipeheat DPH-10 típus. Teljesítménye 10W/m + 10°C-on. Előnye azonnal felhasználható, nincs szükség villanyszerelőre.

Szerelés, rögzítés

A fűtőkábelt teljes hosszában öntapadó alumínium szalaggal kell a csőre rögzíteni. Műanyag csöveknél a jobb hő eloszlás érdekében fűtőkábel alá is célszerű szalagot rakni.

devi webáruházNagyobb csőhálózatok fűtését célszerű hosszabb fűtőkábelekből összeállítani. Kisebb leágazásoknál – külön kábel fektetése helyett – javasolt a kábelt oda-vissza fektetni, még ha a teljesítmény igény nem is indokolná. A leszigetelt csövekre 5 méterenként figyelmeztető feliratot kell elhelyezni.

Az önszabályozó kábelből általában 1 szálat kell a csőre rögzíteni.

A kábelek nem vághatók el, nem hosszabbíthatók meg, nem keresztezhetik egymást. A fűtőkábelek szigetelési ellenállását és ohmikus ellenállását a fektetés előtt és után is meg kell mérni. A fűtőkábelek -5°C környezeti hőmérséklet alatt nem fektethetők. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni.

Önszabályzó fűtőkábelek alkalmazásáról itt talál infókat honlapunkon:  Csőfűtés